Hda

Όλα τα άρθρα: Αντωνία Λ. Ματάλα

Γλυκά και αλμυρά εδέσματα της Τήνου με βάση το αίμα

Σκοπός: Η εργασία στοιχειοθετεί την παρασκευή εδεσμάτων τα οποία περιέχουν αίμα χοίρου ή άλλων θηλαστικών ζώων στο νησί της Τήνου και διερευνά τις πολιτισμικές παραμέτρους της πρακτικής αυτής, εντάσσοντας το υλικό της στον ευρύτερο Αιγαιοπελαγίτικο και Ευρωπαϊκό χώρο.

Περισσότερα

Tο πλουσιοπάροχο πρόσωπο της λιτότητας. Γευματικές συνήθειες και παραδοσιακά προϊόντα διατροφής της Κύπρου

Σκοπός: Οι πληροφορίες που υπάρχουν στην επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με τις δίαιτες που ακολουθούσαν οι ελληνικοί πληθυσμοί της Μεσογείου είναι περιορισμένες και αποσπασματικές.

Περισσότερα